Mental Ray turn ON!

Biztos te is észrevetted már hogy a mental ray hajlamos időnként eltűnni a Render Settings panelról. Ennek az az oka, hogy időnként a maya indulásával elfelejt betöltődni. A megoldás az, hogy a Window>Settings/Preferences>Plug-in manager-ben megkeresed a mayatomr plugint és bekapcsolod.


Hogy megelőzzük a további problémákat, rá lehet venni a mayát, hogy minden indításkor töltse be a Mental Ray-t. Akkor is, ha nem akar betöltődni :)

Ismerkedjünk meg az userSetup.mel-el

Ez a fájl egyfajta autostart. Amit ide beírsz az a parancs lefut minden maya indításnál. Most már nincs más teendőd, csak megírod a megfelelő sorokat hogy a mental ray ugyan legyen már szíves betöltődni. Használhatsz notepadot is erre a célra.

Van nekünk egy loadPlugin nevű parancsunk. Ez be tudja tölteni a megadott nevü plugint. Pl így:

loadPlugin Mayatomr;

A gond csak az hogy ha már be van töltve az MR akkor nem érdemes újra betölteni úgysem fog menni. Érdemes előtte lecsekkolni, hogy be van e kapcsolva. És ha nem, akkor szépen bekapcsoljuk mi:

if (`pluginInfo -q -loaded Mayatomr` == 0)
    loadPlugin Mayatomr;

Ezt a két sort mentsd el a maya scripts könyvtárába (Documents\maya\2009-x64\scripts) egy userSetup.mel nevű fájlba. A következő maya indításnál az itt tárolt sorok le fognak futni. Így mindig lesz Mental Ray kéznél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése