Szépen lassan rákanyarodok a rigging vonalra (modellezni már mindenki tud nem? :)

Sokan fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet lengéscsillapítót felriggelni. Tehát amin van rugó is, neagyisten több tagból áll. Következő videóm témája lesz az, hogyan készíts lengéscsillapító riget egyszerű primitívekből és constrainekből. Persze ez a rig nem csak ilyen helyzetekben jöhet jól. Több szakmai fórumon is láttam, hogy sokan készítenek robot modelleket. Gondoljatok a végtagokat mozgató hidraulikus rendszerekre.

8 megjegyzés:

  1. Különösen a rugó az, ami kifejezetten érdekelne... :)

    VálaszTörlés
  2. Nem olyan bonyolult :) még 10 perc és felmegy a videó.

    VálaszTörlés
  3. Szia Robi! Aurél vagyok a maya csoportodból. A kérdésem, hogy seretném megnézni ezt a teleszkópos videódat, de nem jelenik meg a Wimeo ablakban. Nem tetted még fel vagy nálam van a hiba? Köszi

    VálaszTörlés
  4. Szia! Lépésről lépésre végigmentem a videón, én is megcsináltam 2011es mayában a rugót, kicsit butább primitívekkel, és a referenciában az extrudált rugó nagyon elmászott, elég érdekesen néz ki. http://img820.imageshack.us/f/springz.jpg/ mitől lehet ez?
    üdv Radeczky Levi (maya tanfolyam)

    VálaszTörlés
  5. Mikor extrudálsz győződj meg arról hogy az Extrude Optionsban a

    Result position: At path
    Pivot: Component

    be legyen állítva. Szerintem ez okozza a problémát.

    VálaszTörlés
  6. megcsináltam még egyszer az egészet a nulláról, így már működik. valósínűleg nem freeze-eltem valamelyik transzformációt. köszi a segítséget.

    VálaszTörlés